Betonrot en andere Betonschade duurzaam verholpen met Betonherstellingen Peter Cox NV Wilrijk en Aalter

BETONHERSTELLING

Als een betonconstructie is aangetast en er barsten en scheuren ontstaan, kan de draagkracht van het beton veranderen en zo de stabiliteit van de hele constructie in gevaar brengen. Dat heet dan constructieve schade, die een gevaar kan opleveren voor de constructie zelf, maar ook voor omstanders en de directe omgeving. Vertrouw dan op Peter Cox NV uit Wilrijk (Antwerpen) en Aalter (Oost Vlaanderen) een gecertificeerd aannemer en lid van de FEREB, de Belgische Federatie van specialisten in de Herstelling, Bescherming en Versteviging van Constructies  in beton.

Peter Cox NV is een specialist in betonherstelling en betonsanering.

Procescertificaten van BCCA die ons bedrijf heeft behaald. 
Niveau A: voor de manuele herstelling en bescherming van beton volgens de officiële bestekken. 
Niveau B: voor het opmaken van de schadediagnose en het opstellen van de gepaste herstelmethodiek. 

Schade aan beton wordt vaak veroorzaakt door betonrot. Dat wil zeggen dat de stalen wapening in het beton aan het roesten is. Deze corrosie van de wapening ontstaat bijvoorbeeld omdat er vocht in het beton is gedrongen of omdat de stalen wapeningsstaven veel te dicht aan de oppervlakte liggen. Als de wapeningsstaven corroderen, zwellen ze op en maken scheuren in het beton. Het beton zal daardoor langzaam maar zeker afbrokkelen

Ook door milieuvervuiling en luchtverontreiniging kan beton beschadigd worden. Beton heeft een hoge alkalische waarde van zichzelf en in zo’n alkalische omgeving kan metaal niet roesten. Maar door de inwerking van zure regen, chlorides en CO2 uit de lucht verzuren de alkalische bestanddelen aan het oppervlak van het beton (carbonatatiereactie). Langzaam maar zeker zal ook de stalen wapening bereikt worden, die dan begint te roesten. Bij het roesten kan het staal uitzetten tot vier keer het eigen volume.

Een andere reden voor schade aan betonconstructies kan de bouw van een nieuw pand of gebouw in de buurt zijn. Door alle kracht die op de bodem wordt uitgeoefend kunnen er scheuren ontstaan.

Peter Cox NV heeft een maatoplossing voor elke soort betonschade. Eerst analyseert ons deskundige personeel de betonschade. Afhankelijk van de functie van de wapening, hoofd- of hulpwapening, en of het gaat om constructieve of niet-constructieve schade aan de constructie, volgt de gepaste reparatie met CC- of PCC-mortel.

Betonsanering door Peter Cox NV omvat ook een duurzame bescherming van het beton na reparatie met een coating die carbonatatie remt. Luchtverontreiniging heeft zo geen kans meer om zijn schadelijke invloed uit te oefenen. 

Vertrouw op Peter Cox NV om uw beton vakkundig te herstellen!

Contacteer ons vandaag nog voor het herstellen van alle betonnen onderdelen!

BETONHERSTELLING- PETER COX NV

Yslandplein Oostduinkerke - voor de werken
Yslandplein Oostduinkerke - voor de werken
press to zoom
Yslandplein Oostduinkerke - na de werken
Yslandplein Oostduinkerke - na de werken
press to zoom
betonherstelling aan brug Vilvoorde
betonherstelling aan brug Vilvoorde
press to zoom
herstelling aan brug Vilvoorde
herstelling aan brug Vilvoorde
press to zoom
1/2